Welkom op het ZZ Leiden gastenboek. De spelregels van dit gastenboek kan je hier vinden.
Contact opnemen kan via contact@leidengastenboek.nl.

 1. Nu nog een Amerikaanse of Roemense 2/3 en we hebben een team, en dan gaat het weer ergens over.
  Zoals we vandaag kunnen zien mist Voorn de concentratie om een hele wedstrijd te spelen. Met alleen een Roemeense center lossen we de ellende in het derde en vierde kwart niet op.

 2. Dus toch! Goed nieuws, die proeftijd zal wel omgezet worden in een contract. Daar een werkvergunning ook wel ongeveer 2 weken zal duren. Hij zal op training zich dan moeten laten zien om een contract te verdienen. Hij had in België op zich geen slechte stats. Ik ben benieuwd.

 3. oké tis nu half januari en nog niks gehoord over een versterking en/of verbreding … inmiddels staan er bij de statistieken van basketballleague.nl gem. aantal minuten per wedstrijd er 4 man van ZZ bij de eerste 8 … de andere 4 zijn iedere keer 1 man van Apollo, DH, Aris en BAL … dat gaan ze toch nooit volhouden en zeker niet tijdens de PO’s … gaan ze daar nog wat aan doen ?

  • Frisheid en het leuke spel wat we aan het begin van het seizoen zagen is helemaal pleite. Waarom komt ( net als vorige week tegen Zwolle)Floris er pas in het derde kwart in ? Heb gister spelers gezien die verzaakte en gewoon mochten blijven staan. Snap daar echt niks van…

 4. Hoop toch echt dat er nog een (lange) man bij komt voor de rotatie, dit is wel een hele smalle basis en rotatie om mee te gaan doen om de prijzen. De starting five maken elke wedstrijd ruim 30 (noodzakelijke) minuten.
  en daarbij komt dat Voorn ook nog behoorlijk uit vorm is , daarnaast (helaas nog) geen rendement van Randamie en is Floris (veel te) vaak geblesseerd.

 5. Wil meneer Koolhaas nooit,maar dan ook nooit meer naar Zuid-Denemarken afreizen :-)
  Wat een vernedering. Niveau verschil was zo enorm groot dat ik niet eens moeite had met deze nederlaag. Prima middag gehad,biertje en hapje gedaan met aantal Groningse vrienden. Dank weer voor jullie gastvrijheid !

  • Nou ja, ik was er bij, bij de ontgroening van Love en Vette in Leidse dienst.. ik vind nog steeds dat na een nederlaag de ritjes 2x zo lang duren, zeker als het begint te sneeuwen. Niks aan de hand, bij de kerst komt er vast nog een nieuwe held bij. De entourage in Groningen is geweldig, ik had bijna wat te doen met onze Groningse vrienden, het was duidelijk dat ze hoopten op een competitive game als tegen Antwerpen. Voorn was trouwens prima, maar Donar had wel met 150-20 kunnen winnen, zo voelde het. Om mijn goede vriend Lennert te citeren. “Vanavond was het de jongens tegen de meisjes”. Martinaplaza complex?!
   Mij

  • Donar was oppermachtig afgelopen zaterdag. Jammer, maar was ook wel een beetje te verwachten. Weten jullie of er nog wat bijkomt bij ZZ? Of gaan we tot einde seizoen met dezelfde kleine rotatie draaien.

  • Mooi verhaal, maar je bent toch afhankelijk van de spelers.

   Ben best wel benieuwd of er voor, tijdens of na de kerst nog spelers bijkomen. Gaat best wel lekker zo, maar met 5 en een halve man ga je geen kampioen kunnen worden,.

  • Terecht. De regel van 5 amerikanen was volgens mij oorspronkelijk ingevoerd om kleinere teams een grotere kans op competitief spel te geven en niet om clubs als Donar te helpen om met hun budget de overmacht te voeren tegenover de rest van de competitie, vandaar ook de 1 Nederlander op het veld regel. Goed besluit, al ben ik benieuwd of het stand houdt.

  • Nou ja terecht, het is natuurlijk ook weer de vreemde manier van uitvoering geven aan deze regel. De 3 refs en de NBB vertegenwoordiger zouden direct moeten ingrijpen, dat is blijkbaar niet gedaan omdat dit (mogelijk) te veel impact op de game zou hebben gehad?! Deze 4 worden door NBB aangesteld en gestuurd, maar het (interim) DBL bestuur heeft tot deze maatregel besloten?! Die dus blijkbaar niet door de DBL kan worden uitgevoerd?! Ik ben helemaal geen fan van Braal, maar dat hij het onduidelijk vindt, dat snap ik. Eerdaags speelt het Nederlands team tegen Kroatië, dat wordt door de Orange Lions georganiseerd, nog een clubje dat zich met (top)basketbal bezig houdt in NL. Dat zou toch gewoon allemaal een organisatie moeten zijn, beetje zelfkritiek is hier wel op zijn plaats, vind ik. Nu wordt het NL basketbal nog steeds geregeerd door eigen belang, en geloof mij onze sport en de competitie wordt en niet sterker door. We worden alleen maar meer uitgelachen door dit soort acties door de rest van sportend NL. Ieder seizoen duikt er wel zo’n misser in het basketbal op…………ik vind het triest en ik schaam mij ervoor.

 6. In basketball, a rebound, colloquially referred to as a board,[1] is a statistic awarded to a player who retrieves the ball after a missed field goal or free throw.[2] Rebounds are also given to a player who tips in a missed shot on his team’s offensive end. Rebounds in basketball are a routine part in the game, as all possessions change after a shot is successfully made, or the rebound allows the defensive team to take possession. A rebound can be grabbed by either an offensive player or a defensive player.

 7. Joris Zandbergen
  (Laatst stapte ik op een Nederlander af die in de belangstelling van Leiden scheen te staan.
  Hij ontkende in echte onderhandeling te zijn en hem bij naam noemen is derhalve voorbarig, zeker omdat die naam zo lang is.).
  nou volgens mij is er maar 1 met zo’n lange naam en hij is ook zelf lang Craig Osaikhwuwuomwan

  • Die Craig O is in september bij Plymouth in de hoogste Britse basketcompetitie afgekeurd, mss dat hij nu hersteld is na revalidatie? Geen echte versterking maar wel een voor de brede(re) rotatie en mss ook betaalbaar als dat ook een criteria zou zijn?! Heeft wat mij betreft toch ook een beetje vd List imago, (net) te soft voor de 5/power forward plek!! Aan de andere kant kan je zeggen is er ergens een super 5 in de DBL te vinden/heb je die nodig om succesvol (beker winnen of kampioen) te zijn…..

 8. Zorg en Zekerheid Basketball Leiden zoekt vrijwilligers.

  Om elke thuiswedstrijd een sfeervolle basketbalavond te kunnen bieden kan Zorg en Zekerheid Basketball Leiden niet zonder vrijwilligers.

  Gelukkig hebben zij dan ook veel vrijwilligers in een geolied team samenwerken.

  Om alles voor, tijdens en na de wedstrijden te perfectioneren is er behoefte aan een aantal extra vrijwilligers.

  Het werk wat je kunt en wilt doen is op maat, zo zijn er mensen nodig voor de kassaploeg, zaalploeg(inrichten van de zaal) en mensen die het eten klaarmaken voor deze groepen.

  Ben jij een teamplayer, flexibel en bereid om je in te zetten in een geZZellig team dan zoeken wij jou!

  Wij garanderen dat je zaterdagvond nooit meer saai zal zijn.

  Na de werkzaamheden wordt er met de hele ploeg voor de wedstrijd gegeten.

  Wat ook altijd ontzettend leuk is is dat er elk seizoen een vrijwilligersavond is waar je voor uitgenodigd wordt met een etentje en de spelers er bij.

  Ben je geïnteresseerd meld je dan nu aan bij Greet Spetter die dit coördineert via:

  spetter@eredivisiebasketballleiden.nl

 9. Deze zege komt op het conto van Love! Uiteraard kan hij het niet alleen maar deze vent is van goud! Denk dat hij niet te houden is…. De Jong, Kherazzi en Randamie vielen tegen. De Jong mocht fout op fout maken maar werd niet gewisseld. Verdedigend tegen topploegen komt ZZ tekort. Den Bosch heeft eerlijk gezegd ook 2 Amerikanen die lekker kunnen ballen maar wij hebben Love!!!
  Hoop dat het bestuur inziet dat ZZ maar over 5 eredivisiewaardige spelers beschikt. Randamie is dat echt niet…. Hoop na de kerst op nog een verdedigend sterke en lange vent.

  Beste blauwe brigade, even het woord aan jullie:
  Ladies Day as zaterdag leuk georganiseerd, hoop dat de zaal vol zal stromen maar ik zou een volgende actie willen voorstellen.

  BEHOUDT CARRINGTON LOVE VOOR LEIDEN!!!
  Als alle bierdrinkende supporters nu eens tijdens elke thuiswedstrijd 1 biertje minder drinken en dat geld in een pot stoppen dan moet er aan het eind van dit seizoen toch aardig wat centjes in de pot zitten?
  Ik ga dan uit van minimaal 500 personen gemiddeld per wedstrijd die boer drinken. Dit maal €2,50 is €1250 per thuiswedstrijd. Zijn nog minstens 20 thuiswedstrijden incl play offs en beker. Dus €25000 is een grote stap! Wie ziet dit zitten? Drink zelf geen bier maar ik betaal graag die €2,50 bij elke thuiswedstrijd voor het behoud van Carrington!

 10. Laten we ons nog niet rijk rekenen, Zwolle heeft in Franko House echt een geweldige speler, bijna niet af te stoppen en ook nog met geweldige sprongkracht & blocks. Aanvallend genoten van die man, 1 tegen 1 had bv Vette geen schijn van kans en dat zegt wat. En dan missen ze ook nog drie goede spelers. Hoe kan het in hemelsnaam dat Zwolle met ongeveer zelfde budget (of minder?) zo’n brede selectie heeft? Complimenten voor hun scouting! Sowieso complimenten voor heel Zwolle, om te beginnen met hun coach. Een punt wat me toch stoorde van & aan Zwolle was het kei- en keiharde spel, ook van hun beste man House dus. Als je goed keek was het voortdurend beuken op het lichaam. Kherazi lijkt er een lieverdje bij! Dat zij de grens opzoeken is hun recht, maar dat het werd toegestaan was .. eeuh .. niet zo sterk…

  • Ik vind het nog niet veel hoor. Frivoliteit ja, maar als het echt om de knikkers gaat heb je wat anders nodig .
   Een center bijvoorbeeld,, en een rotatie. Wel de eerste tegenstander in deze competitie die iets van verdedigen in het pakket had zitten.

 11. Prachtige eerste helft maar toen kwamen de showelementjes al om de hoek kijken. Blijf gefocust, dan had de score al hoger geweest. Tweede gedeelte bij tijd en wijle bar slecht. Wat Vette liep te doen weet hij zelf ook niet. Maar als je de enige ploeg bent zonder puntverlies doe je het goed! 15 seconden voor tijd de jeugd inbrengen vind ik een beetje zielig.

  En dan het avondje vermaak qua entertainment.
  Het is en was weer bar en boos! Stop al het geld wat ze voor die waanzin uitgeven, in een pot en huur daar voor een half seizoen een speler voor. Trieste bedoeling.

  Van de huidige speaker werd je ook niet vrolijk. Zelfde quotjes, schijtlollig doen etc etc. Maar deze “speaker” hebben ze volgens mij 20 minuten voor aanvang gevraagd of hij op wilde treden. Blamage! Onverstaanbaar en niet te volgen!

  • Dus we kunnen zeggen dat spiekert zijn een echte vak is en niet voor iedereen weggelegd, en ja idd die entertainment is om te janken. We hebben een eigen DJ zet lekkere swingende muziek op in de pauze met die grappige filmpjes, alles beter dan nu.

 12. Prima prestatie. Vooral de eerste helft genoten,tweede helft erg matig. Maar de winst en de ongeslagen status is natuurlijk geweldig. Die nieuwe of vervangende speaker om te janken. Telkens verkeerde namen omroepen. Kom op zeg,zet dan de eerste keer iemand naast die beste man neer die wel de spelers bij de naam kan noemen. En dan de pauze act. Kap daar gewoon mee als je echt niks beter kan bedenken….

 13. Die stats kan je ook niet meer serieus nemen. Mo met een monsterblock op Dorsey-Walker, maar niet in de stats. Wat wordt er dan nog wel gezien? Maargoed, geweldige eerste helft, hard gevochten in de tweede. Worthy, op een lelijke turnover na een goeie steal na, weer op MVP niveau (al valt hij nu wat minder op door zijn uitstekende teamgenoten). Clayton was niet op schot, maar schuwt het scoren niet op de belangrijke momenten. De durf is groot, de vechtlust ook. Dit kan het jaar worden, maar het belang van grote uitwedstrijden kunnen winnen moet niet onderschat worden. De zomer heeft Mo duidelijk goed gedaan. Chapeau!

 14. Toon werd o.a. verweten dat hij de jeugd geen kans gaf. De mond van het ZZ bestuur over de jeugd zit al jaren vol. Na het 2e kwart was de wedstrijd gespeeld en had de 2e Belg de bankzitters meer moeten laten spelen. Zo krijgen die jongens nooit vertrouwen.

  En dan Weert…. starting 5 zonder Jeronimus leek op een kleuterklasje. Jeroentje bakt er bij Weert ook weer niets van net zoals Koenis bij Groningen. Ben blij dat het bestuur destijds wakker is geworden.

  • De vraag is: kunnen we op tegen het grote geld? En hoe gevoelig is Love daarvoor. Draper heeft er inmiddels twee games opzitten in Griekenland. Gemiddeld 11 minuten per game speeltijd, tegen 32 in Leiden. Dan verdien je misschien meer en het weer is er vast lekker, maar als jonge knul wil je toch vooral veel spelen, zou ik denken.

 15. Hele sterke eerste helft en derde kwart eigenlijk ook wel, alleen deed Weert toen wat leuke dingen. Verdediging mag nog wel wat strakker en scherper, maar verder maakte het de verwachtingen weer meer dan waar. Vierde kwart niet om aan te gluren, slordig spel, turnovers en een B-team wat niet op elkaar inspeelde met Butter als haantje de achterste. Had gehoopt dat hij grotere stappen had gemaakt sinds zijn terugkeer, zoals Marijn.

  • Klopt helaas Otto. Fiba heeft een mooi nieuw systeem. De NBB moet ism de DBL zorgen dat de licentie waarmee je de stats live online kunt tonen, in orde komt. Spijtig genoeg loopt dat langzaam. Als het er straks is én alle Dbl clubs er hopelijk aan mee doen, zal dat wel meer mogelijkheden geven dan voorheen. Ik probeer dit aan te jagen … gaat niet vanzelf …

 16. Dit seizoen weer eens een combinatie van sterke Nederlanders en Amerikanen. Wat een aanwinsten zijn Love en Vette. Als we reboundend overeind blijven dit seizoen en er gaat niemand tegen de vlakte (behalve om de bal te grijpen, goedzo Worthy!) dan wordt het een mooi jaar. Tevens een goede mix van creativiteit in Love en Worthy met steady spelers als Voorn, Vette en de Randamie. En met Mo erbij kan het alleen maar beter worden.

   • Spuuglelijke tenues! Maar als ZZ daaarmee wint? Who cares? Al spelen ze in afgedankte theedoeken.

    Dat zgn “entertainment”komt mij al jaren mijn strot uit. Zouden er nu echt mensen zijn die hiervoor komen? De kosten hiervoor kunnen beter worden besteed aan een extra speler. Wie zit er nu te wachten op een D-artiest uit the Voice 16 of weer een break dancer?

    • Ik moest even twee keer knipperen, maar ik vind de nieuwe tenues een stuk minder saai dan voorheen. De kleuren zijn niet de beste combinatie, maar flitsend zijn ze wel. De hal ziet er wonder boven wonder ook frisser uit met deze kleuren, behalve als je beter gaat kijken dan ;-)

 17. Snelheid,creativiteit en eindelijk weer eens een keer goede Amerikanen. Dan is het een eitje om van zo’n zwak Donar te winnen. Weer een tijdje geleden dat ik heb genoten van me ploegje. @ Hookies,wanneer noteerde een Leiden speler voor het laatst een triple-double ?

  • Lennert, ik zou het niet weten. Er zijn drie spelers die ooit 11 assists gaven en vier spelers die ooit op 10 kwamen. Rogier Jansen (2 keer) en Whit Holcomb-Faye waren het zeker niet. Mohamed Kherrazi had 1 keer 10 assists, maar kwam toen niet aan dubbele cijfers rebounds. JS Nash kwam drie keer in de lijst voor en afgaande op zijn persoonlijke records (in alle categorieën wel een keer dubbele cijfers) zou hij een triple double gehaald kunnen hebben. Die stats per wedstrijd uit de begintijd heb ik niet. 12 assists is wel een nieuw record voor ZZ Leiden!

 18. Heel jammer! Mohamed Kherrazi mist vanwege rugklachten waarschijnlijk de seizoensstart van Zorg en Zekerheid Leiden. Coach Paul Vervaeck wil in de openingswedstrijd tegen Groningen geen risico’s nemen met een van zijn topspelers.

 19. Zaterdag gaat de competitie starten. Weet iemand of die seizoenkaarten aankomende zaterdag zijn op te halen of worden deze nog naar iedereen digitaal toegezonden? Tot op heden namelijk nog niets ontvangen.

 20. vanmiddag helaas door ziekte mijn eerste oefenpotje van ZZ mogen bezoeken … wat ik gezien heb heeft me blij verrast, dat de starting 5 oké is daar ging ik al vanuit, maar vooral jongens als Versteeg, Butter en Ververs hebben me blij verrast … ze maakte veel minuten (moet wel) scoren leuk, verdedigen ook stevig en doen dit (ten minste vandaag) zo dat men niet snel fouten tegen op lopen … volgende week start de competitie, ik ben benieuwd …

 21. Strafworpen Contest.

  Word jij komend seizoen winnaar van de Strafworpen Contest bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball?
  Het komend seizoen gaat er een Strafworpen Contest gehouden worden, wie gooit er in 1 minuut zoveel mogelijk strafworpen in.
  De 8 besten gaan tijdens de play-offs strijden om het kampioenschap seizoen 2017/2018.
  De winnaar wint een seizoenskaart voor seizoen 2018/2019 en degene die tweede wordt wint twee VIP kaarten.
  Denk jij te kunnen winnen?
  Meld je dan aan via: entertainment@eredivsiebasketballleiden.nl

 22. Carrington Love zien spelen is meer dan vermakelijk. Werkt keihard, kijkt altijd eerst of een ander de punten kan maken en is erg creatief; zijn keuzes zorgde op de tribune regelmatig voor lachsalvo’s. Topaankoop, all-star kandidaat. De Randamie had moeite met (hoge) tempo en vele minuten, zocht nog wat naar adem (komt goed). Rebound, vooral aanvallend is nog onder de maat en met elke aanvallende lange man bij de ring heeft Leiden moeite. Zie niet zo goed hoe ze dit gaan oplossen, zelfs met Vette er weer bij. Dan maar steeds gewoon veel scoren?!

 23. Die move van nieuwe held in spe Love in eerste kwart vanavond was om niet snel te vergeten. Op volle snelheid overduidelijk naar binnen trekken, zo leek het, om er toch buitenom doorheen te gaan. Heerlijk. Ik hoorde verder iemand zeggen: Ik zag meer samenspel in 1 game dan vorig jaar in hele seizoen. Eerste indruk: defense wordt dit jaar het kwetsbare punt, gebrek aan lengte is licht schrikbarend. Kunt niet alles hebben?

Geef een reactie