Welkom op het ZZ Leiden gastenboek. De spelregels van dit gastenboek kan je hier vinden.
Contact opnemen kan via contact@leidengastenboek.nl.

 1. Eens met Hookies je gaat eigenlijk zonder echte 5 spelen omdat er in de DBL toch geen super 5 te vinden is een moderne 5 zoals in de Euroleague of NBA kan ook de 4 spelen. Is kijken of komend seizoen Bleeker Oudendag en Aarts en in het noorden Pasalic en Koenis de doorslaggevende factor zullen zijn!

  • En wederom is het team niet af als het hierbij blijft. 1 powerforward en 0 centers. Kherazzi en Randamie meten 1.98m op de blote voeten en die kunnen als Vette aan de kant zit geen center verdedigen. Dat verhaal van die sterke 5’s bij andere clubs klopt wel in grote lijn, echter je kunt het ook omdraaien: vorig jaar kwamen we met de Kerst tot de conclusie dat we inside niet sterk genoeg waren. Er zijn in vergelijking met vorig jaar geen sterke centers vertrokken bij de andere clubs ( integendeel Bleeker, Musters en Koenis ( voor ons) zijn erbij gekomen) dus waarom zouden we nu met de komende Kerst een andere conclusie trekken?. Dit team is te klein om serieus voor de priijzen te gaan want Versteegh heeft dan wel de lengte maar is een pure 3.
   Jammer want sofar, was men best wel aardig bezig, dat mag ook wel eens gezegd worden. Met Worthy natuurlijk wel mazzel, maar de Randamie en Vette zie ik wel zitten. Worthy en Jessie ook samen. En niet voor de prijzen betekent natuurlijk niet dat er geen leuke potjes te zien zijn. En heel misschien kan er in februari nog een 5 bijkomen.

   • Volgens Marcel Verburg is de selectie nu rond staat op de site van het Leidsch Dagblad. Komt dus geen speler meer bij. Jammer, had er nog wel graag een goede schutter bij gehad. Misschien blijft er zo nog wat budget over om in een later stadium eventueel nog een aankoop te doen?

     • Langste speler is 206 zegt Hookies. Klopt, Floris Versteeg. Hij is geen inside-speler en, naar verwachting, ook geen speler die veel zal spelen. De Randamie & Vette zijn inderdaad spelers die beschikken over een goede ‘range’. Rebounden is inderdaad niet alleen een kwestie van lengte. Dat komt veel meer neer op inzicht (waar gaat een bal naar toe, waar moet ik gaan staan, hoe moet ik positie innemen) en sprongkracht. En vooral: werklust. Inderdaad een smalle rotatie maar je moet roeien met de riemen die jij hebt. Er zijn ploegen met een bredere rotatie maar …. hoe is jouw ploeg als TEAM? Ik verwacht dat jullie in dat opzicht een goede ploeg hebben komend seizoen.

     • Dank Emile voor de samenvatting van het antwoord van Martin ;). De 2.06m van Floris was mij bekend, alleen vermoed ik dat Floris niet heel veel minuten zal gaan maken in de belangrijke wedstrijden. Ik hoop het uiteraard van harte want hij heeft me met name het seizoen voor het laatste seizoen aangenaam verrast met zijn agressieve spel naar de basket. Ik hoop dat hij de volgende stap maakt dit jaar (net als Marijn en Rens natuurlijk). Martin, ik heb er zeker zin in en het bestuur heeft me positief verrast met de namen en de snelheid van handelen dit voorseizoen. Ik begreep uit het stukje van de voorzitter dat dit toevallig zo tot stand is gekomen… Ik verwacht snel spel en veel spektakel komend seizoen en daar is iedereen denk ik ook wel weer aan toe!! Wensen blijven er natuurlijk altijd ;). Ik had graag gezien dat de contracten met Worthy, Vette en dr Love iets langer hadden gelopen. Nu lopen er aan het einde van het seizoen 5 van de 6 “kern-spelers” uit hun contract… Maar goed, je moet iets te wensen (en wat te zeiken ;)) overhouden natuurlijk. Ik heb er in ieder geval veel zin an!

     • De langste speler is 2.06 meter. In het moderne basketbal wordt de rol van lange spelers steeds minder groot. Kijk maar eens naar de Golden State Warriors. Met Kherrazi, Vette en De Randamie heb je goede lange mannen voor de rebound. Zij springen niet het hoogste van allemaal, maar weten hoe ze hun lichaam moeten gebruiken om rebounds te pakken. Verder heb je op de kleinere posities ook goede rebounders lopen. Denk aan Worthy, maar ook aan Love. Daarnaast kunnen Vette en De Randamie ook van ver goed schieten, dus aanvallend zijn er enorm veel mogelijkheden met dit team. Ik zie wel een iso-play met Worthy vanuit de low post komen.

      Back-up pg heb je in huis. Rens en Marijn zullen weer een extra stapje voorwaarts doen. Rens heeft alleen tot kerst in het eerste gespeeld en deed dat best goed. Als hij fysiek verbeterd is, heb je aan Rens een goede back-up pg en gaat Marijn op de 2 spelen, wat meer zijn eigen positie is. Als het met deze twee jonkies in topwedstrijden nog niks wordt, kun je nog altijd schuiven en Voorn of Worthy de bal op laten brengen. Maar omdat de DBL overall iets minder is geworden, zal Vervaeck meestal wel een rotatie van negen man gaan gebruiken.

      Een extra lange man kost enorm veel pecunia en die zijn er niet. Er zijn dit jaar relatief wat duurdere spelers aangetrokken die hun waarde in de DBL al hebben bewezen of gaan bewijzen. Van mij had Draper ook best terug mogen komen. Rustige speler, maar kon de kar tegen Landstede in de play-offs ook niet vlot trekken. Zijn agent ziet hem in een paar top-10’s staan en derde in de MVP-verkiezing. Weet je wat, we vragen een salarisverdubbeling aan. Dan weet je al dat je dat niet moet doen.

 2. Voor de ouderen onder ons:

  In Bilthoven is op 66-jarige leeftijd Paul Ruysenaars overleden. Hij basketbalde in de jaren 60-70 voor Bona Stars en 27x voor Oranje.

  • Vind ik ook, als Williams wil (waarom weg uit de Bundesliga) en komt zou idd fantastisch zijn. Maar een echte 5 zit er (nog) niet bij Vette vind ik meer een hele goeie trouwens 4. Goeie 5 kost hoop euro s maar in Groningen en Den Bosch hebben ze op die positie een voorsprong. Een groot voordeel is er wel snel spelen daar heeft ZZL nu wel het team voor!!

 3. Toch mooi voor onze competitie… Donar legt een speler vast die 5 jaar geleden het WK voor Team USA speelde. Samen met NBA’ers Okafor, Parker, Winslow, Jones en Johnson. NBA draft entry voor afgelopen juni. Ziet Groningen uiteraard als opstapje voor een (Europese) carrière, maar dat is prima. Leuk!

  • Hele goede zaak. Nu Rens Butter nog vastleggen. De focus voor yanks kan dan gelegd worden op grote mannen. En alsjeblieft geen pointgaurd meer zoals Lee. Voor zover spelers nu gecontracteerd zijn is er een mooie balans tussen jeugd en ervaren spelers (ervan uitgaande dat Rens blijft). Frontcourt is nu voldoende bezet. Laten we het daarmee gaan proberen. Backcourt moet echt versterkt worden. Met twee 2 meter mannen red je het niet. Floris komt ondanks zijn lengte tekort onder de borden en inside. Wil je dus niet inside geslacht worden dan moet de focus bij nog te contracteren spelers daar liggen. Misschien komt er via de coach nog een Belgische versterking bij. Maar dan niet zoals vorig jaar met de andere Lee.

   • John,frontcourt zijn de lange mannen ;-) Ik zeg Clayton Vette(keert niet terug bij Zwolle) erbij en je frontcourt is in orde.Zal denk toch nog een echte (Amerikaanse) 1 gehaald moeten worden. Marijn en Rens kunnen op de 1 het team (nog) niet dragen. Worthy op de 1 vond ik bij Casteels nou niet echt een goede optie.(USA) pg op de 1,Voorn samen met Worthy op de 2/3. Kherrazi/de Randamie en evt. Vette voor het beul werk onder de borden en dan heb je iig een prima basis team. Mocht er nog centen in het potje zitten dan nog een 3 (schutter) erbij en we worden kampioen ;-)

    • Bedankt voor de correctie Lennert. Met een Vette erbij kom je aardig in de buurt. Maar onder de borden blijf je naar mijn mening dan scorend missen. Je mist dan dreiging inside zodat andere teams zich op de schutters kunnen concentreren.
     Met betrekking tot het aantrekken van een 1 ben ik het alleen met je eens wanneer er een echte hele goede kan worden aangetrokken. Anders zou ik gewoon de jeugd voor de leeuwen gooien. Lange termijn investering wat mij betreft. Worden ze alleen maar sterker van. Worthy en Voorn zijn inderdaad geen echte 1 maar kunnen als het nodig is die plek wel noodgedwongen overnemen wanneer de jeugd verzaakt op die plek.
     Persoonlijk denk ik dat het geld investeren in lange stevige mannen beter besteed is. Maar gelet op wat ons technisch kader ons de afgelopen jaren heeft gepresenteerd heb ik er weinig vertrouwen in.

  • Nederland, schaatsland. Het hele artikel gaat maar over 1 sport. Uiteraard geheel terecht, want schaatsreus J. Straathof (geen Leidenaar overigens) heeft ooit één internationale medaille gewonnen in een sport zonder werkelijke concurrentie.
   En laten we ook meteen een regionale schaatsvisie gaan ontwikkelen. Een regionale visie voor een wat grotere zaalsporthal is overbodig blijkbaar. LSF herhaalt pleidooi vóór het schaatsen en tegen een hal met 2.000 stoelen. Met zulke vrienden, heeft ZZ Leiden geen vijanden meer nodig. Tenslotte: de wethouder is blij dat er geen deadline voor de definitieve toewijzing van het geld is toegewezen. “Omdat” een deadline nogal eens tot afstel leidt. De ‘logica’ blijft wonderbaarlijk.
   En omdat er geen deadline is vastgesteld, is dit ‘tussenbesluit’ nog steeds niets waard. Voor de sporthal is ‘een richting aangegeven’. Er wordt ‘toegewerkt’ naar een ‘kaderbesluit’. En nu snel op zomerreces.

   • een nuance: de LSF wil een hal van 3.000, mits ZZ die kan financieren. Omdat echter de 3.000 (nog?) niet gedekt is, en ZZ zich niet wil vastleggen op slechts 2.000, adviseerde de LSF om een kleinere (dan 2.000) hal te bouwen, die qua opzet makkelijk ‘aan te bouwen’ is. Een creatieve en constructieve gedachte, maar ook wel redelijk vergezocht. Om over de inefficiëntie van gefaseerd uitbouwen (zowel financieel als logistiek) nog maar niet te spreken.

  • Goed, laten we eerst even de hand in de eigen boezem steken. We hebben het momentum verloren om een mooie hal te eisen. Het is de laatste jaren met grote stappen steeds minder geworden. De hal zit nog sporadisch vol, de uitverkoop is al begonnen voordat het vorige seizoen afgelopen is en we hebben frekwent een team van vier spelers + 2 jeugdspelers. Naar internationaal basketball wordt al helemaal niet meer getaand. Prutje dus. Meneer Verburg draait het nu om: als we een grote hal zouden hebben dan krijgen we meer sponsoren, meer toeschouwers een beter team en Euroleague basketball .
   Ik moet eerlijk zeggen als zelfs ik, en ik zit al ruim 35 jaar te wachten op een echte sporthal in Leiden, als wethouder en/of gemeentebestuur die keuzes moet maken in de wetenschap dat er ook veel Leidenaren van schaatsen en zwemmen houden dan zou ik het ook nog niet weten. Er is qua basketball een wezenlijk andere situatie dan 30 en 7 jaar terug, toen er honderden mensen voor Jan met de korte achternaam voor een uitverkochte Vijfmeihal stonden te wachten.

   Dan het Topsportbeleid van de stad Leiden. Dat is er gewoon helemaal niet en wie anders gelooft is niet wijs. Om deze reden zijn we hier nergens goed in, behalve het basketball dan, en volgens mij effetjes in waterpolo en in rugby, en dan hebben we het helemaal gehad. Met de heersende “Topsport”cultuur gaat dat ook de komende 50 jaar niet veranderen. Mijn welgemeende advies is dan ook: ga niet aan een dood paard trekken, en op je handen zitten tot er daar eens een keer iets verandert, maar onderneem zelf wat. Ik heb ook een idee; naast de TheaterHangaar in Valkenburg staat een prima 2e hal, met een kleine aanpassing om te vormen tot de ZZ BasketballHangaar voor 4000-5000 toeschouwers met genoeg parkeerplaatsen. Dat is een kwartiertje fietsen vanaf de Morschpoort, en vijf minuutjes met de auto.
   Nu weet ik dat er mensen zijn die het jammer vinden dat men dan uit Leiden vertrekt, maar als je echt het “regiodenken” een kans wil geven dan moet dat kunnen. Dat dan wel vanuit het besef van het Topsportbeleid van Leiden wat zich als volgt laat kenmerken: “Het was niks, het is niks en het zal nooit wat worden”.

   • Ik ben het grotendeels met je eens, het vergt een andere mindset ZZL dat niet in Leiden zelf speelt. Ik zou wel fan en vrijwliiger blijven. Maar ik kijk dan ook overal ter wereld basketbal als het ff kan. In dit geval is de vraag hoeveel vast publiek en sponsors zullen blijven, maar daar zullen ook nieuwe voor terugkeren, denk ik. Lastig dilemma….

    • Er is ook een combinatie oplossing mogelijk, speel je normale wedstrijden in de nieuwe kleinere 5 meihal en je grote topwedstrijden in die hangar of een groter alternatief rond Leiden. Je moet dan wel zorgen dat er voor die grotere wedstrijden nog steeds een verdienmodel is. Parker Leiden speelde ook niet altijd in een volle Groenoordhal. Op die manier kan je je top 4 en Europese ambitie houden je moet alleen zorgen voor 2 wedstrijd scenarios. Mooie uitdaging, lijkt mij!

 4. Nou mijn hele NL spelers lijstje heeft inmiddels ergens anders getekend op Kok na geloof ik, maar die zal ook wel te duur zijn. Zullen dus ws vd Horst en Randamie wel komen? Een echte 5 lijkt ver weg maar mss zit ik er helemaal naast, ik hoop dat eigenlijk!

  • Dat is teleurstellend beter 1 erbij dan geen, maar het enige voordeel van 9 teams is 2 thuiswedstrijden erbij en mss meer ruimte voor oefenwedstrijden in het schema waneer er geen (10e) tegenstander is.

   • Dragons Nijmegen/Arnhem en Utrecht zou goed zijn en de volgende jaren door naar 12 tot 14 zou nog beter zijn. Het niveau van de DBL zal niet meteen stijgen maar dat is een kwestie van tijd en geduld. Het verschil tussen de 1e 4 of 5 en de rest zal groot zijn maar meer wedstrijden spannend of niet is vooruitgang nou stijging van publiek en aandacht voor die wedstrijden!

 5. Idd top nieuws, nu nog een goeie 5 erbij en we zijn al een heel eind. Jammer dat zijn naam genoot Nicolaas de Jong te hoog gegrepen is. Zou wel leuk nieuws zijn de Jong en de Jong tillen ZZL naar hoger niveau!!

 6. De gemeente Leiden is goed in geld verkwisten. Bezettingsgraad van alle parkeergarages was al laag dus de nieuwe garage aan de Lammermarkt en straks onder het gangetje zijn zinloos.

  Als je dan leest dat het openingsfeest van de garage aan de Lamnwrnarkt 6 ton!!!!! heeft gekost en daar de bezettingsgraad zeer laag is dan vraag ik mij af welke klootzakken dit bedenken. Straks is heel Leiden betaald parkeren. Zogenaamd vanwege de parkeerdruk. Echte reden is natuurlijk het sluiten van de begroting. Strijk met zijn gladde kop krijgt het telkens maar weer voor elkaar.

 7. Inmiddels is bekend dat op het huidige hoofdveld van Boshuizen de plek is waar de nieuwe hal wordt gebouwd. Nog niet duidelijk is of het een hal wordt met 2000 of 3000 of zelfs 3500 stoeltjes. De laatste versies genieten duidelijk de voorkeur daar er dan ook Europese wedstrijden gespeeld mogen worden. Of de gemeente Leiden akkoord gaat met de grotere versie is maar zeer de vraag, sterker nog, ik twijfel daaraan. Een keus voor een kleine hal is echter ook een keuze voor de middelmaat. Je genereert dan aanzienlijk minder geld aan recettes bijvoorbeeld, waardoor het moeilijker wordt de betere spelers te halen. Nog een zeker niet minder belangrijk punt: deze betere spelers, en zeker de Amerikaanse, willen en kunnen zich profileren middels Europees basketbal als opstapje naar een grotere competitie. Speel je alleen binnen de landsgrenzen dan ben je als club aanzienlijk minder interessant. Het verbaast me dan ook niet weinig dat er vanuit ZZ zo weinig gedaan wordt om juist de grotere hal onder de aandacht te brengen. De regionale schaatsclubs hebben veel maatschappelijke druk uitgeoefend om het besluit om geen schaatshal te bouwen terug te draaien. En met succes: er komt een schaatshal met een 250 meterbaan. Missie geslaagd; de gemeente blijkt niet ongevoelig voor de argumenten van de schaatsliefhebbers. Morgen wordt in de raadsvergadering mogelijk beslist wat de capaciteit wordt van de nieuwe hal. Worden het 2000 stoeltjes, dan lijkt het pretentieuze woord ‘Topsporthal’ mij niet op zijn plaats

  • Ik denk dat 2500 al voldoende is. Maar wel met een extra mogelijkheid voor 500 extra plekken, zodat indien noodzakelijk je bij Europees spelen de 3000 zitplaatsen kan halen met extra tribunes. Volgens mij hebben ze dit ook in die Topsporthal in Almere ook zo geregeld. Het valt mij op dat er de laatste tijd veel minder publiek is, dit heeft natuurlijk diverse oorzaken. De Vijfmeihal is nu soms alleen maar vol , omdat er scholen en sportverenigingen worden uitgenodigd. Ik las dat er ook plannen waren voor 5000 zitplaatsen, dan zit je straks met 1800 man in zo’n grote hal. Is er vaak ook geen sfeer.

  • Als er weer 11 teams komen in de DBL maakt die 5 niet zoveel uit, vind ik dan kan de NL talent ontwikkeling in de eerste helft vh seizoen en bij teams als Apollo, Den Helder, Weert, Utrecht en Nijmegen/Arnhem voldoende plaatsvinden. Vreemd die reactie uit Den Bosch nu geven ze wel om talentontwikkeling maar stonden ze nauwelijks achter de Orange lions, net als Donar. Dat deed ZZL te veel en had daar de rest vh seizoen last van. Maar het vb. van deze bestuurs crisis toont mij alleen maar weer aan dat geen enkele DBL club in het totaal belang vh NL bball kan denken. En dat is helemaal niet nieuw er zullen onafhankelijke neutrale wel doordachte regels opgesteld moeten worden. Die zouden normaal gesproken vanuit de NBB moeten komen maar daar heb ik nog nooit enige visie, laat staan krachtig bestuur vandaan gezien. En dus lijken we weer de schlemielen sport v NL te zijn organisatorisch :(

    • Vreemd dat je dan aftreed vanwege schenden vertrouwelijkheid? Dit lijkt toch zeker op over rulen vd clubs beslissing en waarom zou je dat doen? Als het is om Leeuwarden tegemoet te komen dat ze blijven kan je dat als bestuur toch laten weten! En waarom die geheimzinnigheid de NL sportwereld zal er niet van op kijken, ruzie in de basketbal sport! What’s new……

 8. doen ze goed daar in Den Bosch. Had hem toch ook graag bij Leiden gehad, helaas.
  Donar en Den Bosch zijn goed bezig om de NL vijver leeg te vissen. Ben benieuwd wanneer en met wat Leiden op de proppen komt.

 9. Was zeker stilte voor de vertrek storm, ik lees alleen maar over spelers die weg gaan! Ik wil liever weten wie er komen/blijven naast Voorn, Versteeg en Kherrazi. En volgens mij is v Kempen geen optie omdat zijn knieën niet meer mee werkte aan topsport maar mss is hij genezen? V Zeegeren heeft voor Leuven getekend dus voor 4/5 NL spelers lijkt lastig of Randamie, of die jonge spelers van Weert? Of Craig O…..buiten NL lijkt iedere speler op die posities te duur voor wat ZZL kan bieden?! :(

  • Van Kempen is zeker geen optie. Hij heeft voor zijn maatschappelijke carrière gekozen en gooit en passant nog een balletje. Kon toch al beperkt trainen vanwege zijn knieën. Twee spelers weg Michel: Driessen (die nauwelijks speelde) en Koenis. Je moet nog even geduld hebben voor nieuwe spelers.

 10. Zijn in Groningen al een aardig stuk op weg met hun nieuwe selectie,
  hebben hun guard positie en “lucht macht” al goed op orde.
  Met de komst van Koenis bestaat de selectie voor het nieuwe seizoen van Donar nu uit zeven spelers: Jason Dourisseau, Arvin Slagter, Sean Cunningham, Drago Pasalic, Aron Royé, Brandyn Curry en Thomas Koenis

  • Lijkt een beetje op Gregory van der Wiel. Krijgt ook telkens een contract bij topclubs terwijl zijn prestaties nog net niet lachwekkend zijn. De Belg als coach heeft vooralsnog 0 prijzen opgeleverd. Bestuur schijnt tevreden te zijn. Waarschijnlijk dan alleen over zijn persoonlijkheid.

  • Jammer, want sympathieke vent, maar Thomas maakte het afgelopen seizoen doorgaans niet echt een gelukkige indruk in het veld. Er werd misschien aanvallend meer van hem verwacht dan hij kan waarmaken (nou ja, op die ene pot in Zwolle na). Benieuwd hoe het hem in Groningen vergaat als backup.

  • … voor de zoveelste keer, wat saai, zo’n overheersing……….komt geen kip meer op af …….. dat jullie hier nog een uitdaging in vinden………. winnaar staat eigenlijk van tevoren al vast…….. zorgelijke ontwikkeling. Ach, dit alles met een knipoog, van harte gefeliciteerd, ben wel benieuwd wie de ‘derde helft’ gaat winnen. Close finish tussen Leiden en Groningen vrees ik… denk ik… ;-)

 11. Mo bedankt voor Oranje :

  “AFTER 5 SUMMERS PLAYING 49 STRAIGHT GAMES FOR THE DUTCH TEAM IM TAKING A BREAK THIS SUMMER . HARD CHOSE I BEEN THINKING & THINKING ABOUT IT BUT TODAY I DECIDED TO NOT PLAY FOR THE DUTCH SQUAD THIS SUMMER . I WANNE WISH MY TEAMMATE GOOD LUCK AND I HOOP FOR THE BEST..”

 12. Stilte voor de storm in Leiden. In Groningen is de storm al begonnen. Lance Jeter en Chase Fieler schijnen volgens het Dagblad van het Noorden niet terug te keren bij Donar. Braal gaat op zoek naar vervangers.

  • vervangers voor Jeter maar zeker voor Fieler zal voor Donar moeilijker zijn dan vervangers bij Leiden voor Lee en Leigh. Zou bij ons wel Tiller en Clayton Vette erbij willen hebben, maar denk dat die ook in het vizier zijn bij Donar als bovengenoemde vervangers.

    • Interessant inderdaad! De Nederlandse tour (spelers & staf) in DB is met het opzij schuiven van Sander wel compleet.

     Wat betreft Donar; veel 2-jarige contracten voor het (Nederlandse) cement van de ploeg. Cunningham, A. Slagter, Dourisseau, Pasalic en Royé als hart van de ploeg. Daarnaast verwacht ik G. Slagter en O. Schaftenaar als vervangers van de Paula en Veenstra. Overige NL-opties die op die plekken iets toe zouden voegen (Kherazzi, Bouwknecht, Voorn) liggen vast. Worthy blijft na een troosteloze laatste plaats op het 2e niveau in Frankrijk ook een optie. Veel college-jongens en internationals ook nog gebonden.

     De grootste uitdaging zal vervolgens het invullen van de 3 Amerikanen worden. Ik had verwacht dat Jeter wellicht zou blijven, al speelde hij Europees wel erg sterk. Fieler compleet onhoudbaar. Smith in de wachtkamer geplaatst. Braal en de Vries zullen komende maanden (opnieuw) zorgvuldig gaan scouten buiten Nederland. Extra bedenktijd voor Jeter :) Binnen Nederland zijn Vette en Draper opties voor de forward spot. Vooral Vette lijkt als schietende/passende big uitstekend te passen in het spel van braal. Center zal waarschijnlijk elders vandaan komen. Tiller verwacht ik niet.

  • Wie legt dan ook een vloer in een sportzaal die niet tegen een beetje gewicht kan! Maar bij die nieuwe vloer zal de gemeente die fout toch niet nog eens maken, of …?

   • Lekkere wethouder van sport ook die gewoon de schuld bij ZZL durft te leggen terwijl we het hier hebben over een sporthal die als noodvoorziening eind jaren 70 vorige eeuw is gebouwd. Ws gaat al het geld voor sport naar de hockeyclub waar zijn kinderen spelen!

    Maar dan weer kritisch zijn, het is ZZL in 11 jaar eredivisie nog steeds niet gelukt op het sportnetvlies van de Gemeente Leiden te komen welke flapdrol bestuurder der ook zit!!

  • “De hoofdgebruiker (ZZ Leiden) zal zorg moeten dragen voor voldoende beschermende maatregelen om nieuwe gebruiksproblemen te voorkomen”, laat wethouder Paul Dirkse weten: “Want ook de nieuwe sportvloer is niet geschikt voor zwaar materieel.”

   Gelukkig gaat Jeter waarschijnlijk naar het buitenland…

Geef een reactie