Welkom op het ZZ Leiden gastenboek. De spelregels van dit gastenboek kan je hier vinden.
Contact opnemen kan via contact@leidengastenboek.nl.

 1. Is het maar een gerucht of gaat Worthy echt richting Groningen?
  Was ik nou trouwens de enige die zich toch een tikkie irriteerde aan de manier waarop de “Leidse” Groningers het netje knipten??? Vond het vrij respectloos maar kan ook best een irritatie puntje bij mezelf zijn geweest.

  • Nou grote verrassing, ook geen coach ervaring op DBL niveau maar dat is geen vereiste voor succes. Wel heel veel ervaring op het hoogste niveau als speler ook bij heel wat teams. Heeft geloof ik wel een goeie bankiers baan, neemt tie mss een sabbatical….benieuwd welke spelers er gaan komen. Afwachten maar wel gedurfde beslissing hou ik wel van ;)

  • Dat had ik dan fout……..
   Ben wel benieuwd. Deze man heeft of had een topfunctie bij Abnamro, Is ook hij daar weg gebonjourd of gaat hij deze job er effies bij doen?. Lijkt me een lastige combinatie. Is als hij zelf stopt by far de duurste coach van Leiden, of hij doet een flinke stap terug uit liefde voor de sport natuurlijk.
   Het meest verrassende en ook mooie vind ik het verhaal van de internationale aansluiting. Heeft het bestuur de afgelopen 5 jaar goed verstopt weten te houden. Laat maar komen zou ik zeggen.

 2. Sid Bruinsma nieuwe coach ZZ? Gehoord van iemand die ook twee weken geleden vertelde dat Voorn naar Den Bosch gaat. Hebben we een nieuwe man in een regenjas?

  • Ik denk dat Sid wel goed zou zijn moet wel een tactische assistent naast maar hij maakt spelers op zeker beter en geen coach ervaring op DBL niveau zegt niets. Steve Kerr had 5 jaar geleden ook geen NBA ervaring maar wel visie en dat heeft Bruinsma zeker. En er moeten vanaf begin 8 contract spelers zijn.

  • Ik roep al jaren laat Sid de kar eens trekken. Lijkt mij een hele goede keuze. Een man met een visie die spelers beter kan maken. Wanneer Sid wordt aangesteld als coach dan moet het bestuur zich wel realiseren dat Sid een man is met een duudelijk plan waar geen discussie over mogelijk is. Naast Sid ook graag een nieuwe assistent want die is in mijn ogen de laatste jaren ook flink door het ijs gezakt. Die twee kennen elkaar nog van Blitz waar Sid Richard nog heeft getraind.

 3. Mmmmm, abrupt einde aan toch wel een succesvol seizoen voor ZZL, ik denk ook dat het goed is dat Vervaeck vertrekt en logisch als er ook al een club op hem stond te wachten in Belgie. Ik denk dat er een coach moet komen die aankomende jonge spelers een echte kans geeft en ook beter maakt. Van de huidige spelersgroep twijfel ik ook over Kherrazi, hij is zonder twijfel een hele goede verdedigende basketballer met enorme inzet, maar zijn aanvallende kwaliteiten zitten niet op eredivisie top-niveau. Als hij dat de hele zomer keihard aan zou werken….. (voorzover hij dat al niet doet….??). En tactisch heb ik ook geen begrip voor het feit dat hij zo vaak de bal heeft in de aanval als de schotklok onder de 8 sec tikt, je weet dan net als de tegenstander dat een kans op score (incl VW) rond de 10% is!!! Daar kan je het team en Vervaeck op aankijken, vind ik. Ik weet ook niet hoeveel hij opslurpt van het spelersalarisbudget, maar daar zal Marcel Verburg en rest bestuur ws ook wel naar gaan kijken, (hoop ik).

  Worthy is en blijft bijzonder, Voorn is vervangbaar de Randamie waardevol als veteraan die ook weer niet teveel minuten moet maken, Amerikanen houden mits betaalbaar. En Olah als hij veel beter was geweest had hij niet in de DBL gespeeld, daar moet je denk ik ook naar kijken.

  Verburg heeft gelijk wat nieuwe hal betreft, maar ik blijft ook vinden dat er creatieve alternatieven kunnen worden bedacht. Laat die nieuwe 5 Meihal gewoon door de Gemeente betaald op 2.000 worden gezet en spel voor grote (europees en Play offs/topwedstrijden) in een tijdelijke grotere hal op het nieuwe Evenementen plein voor Molen de Valk, goed bereikbaar genoeg parkeergarages en je haalt er heel wat positieve publiciteit en pionierende bedrijven mee binnen die zoiets klimaat-neutraal mogelijk willen maken. Eis aan de Gemeente Leiden is dan faciliteren zonder zeuren…..de kosten gaan vanzelf omlaag als er meerdere wedstrijden gespeeld gaan worden bv dus in een PO-serie. Je moet wel lef hebben/tonen, maar je kan veel zeggen en schrijven over dit bestuur maar lef hebben ze altijd wel gehad.

  • Makkelijk gezegd zo kun je ook Jesse noemen.
   Ik geef toe dat vrije worpen dramatisch zijn maar dat is niet alleen van vandaag daarom zit je juist bij Leiden.
   Maar we zijn wel mooi 2e van Nederland geworden, niet verkeerd toch.
   Ben weer benieuwd volgend seizoen en heb seizoenskaart al weer besteld.

  • Voorn ? Een international die het hele seizoen ondermaats is gebleven. Zie liever Worthy blijven ondanks zijn bedroevende spel tegen Donar…

   Over Kherazzi moet men ook maar eens goed gaan denken of het waard is hem te behouden. Met aanvallend sterke spelers om hem heen nuttig,maar om elke aanval te eindigen bij je slechtste schutter ? Kom ik gelijk bij die tacktische onbenul van een Belg. Qua prestatie een geweldig seizoen maar vind het tijd voor iemand anders !

   • Net Ziggo teruggekeken. De Jong liet doorschemeren dat hij blijft. Volgens geruchten wil het bestuur het team bij elkaar houden😙 Voorn zou naar Den Bosch gaan.
    Volgens mij is het de bedoeling om het team sterker te maken. Wedstrijd 2 en 4 hadden gewonnen kunnen worden. Spelers waren moe… Kleine rotatie, ok dat kan een reden zijn. Geeft je niet het recht om zo’n dramatische eerste helft te spelen. Kherazzi had wederom een negatief rendement. Dunk is goed maar zijn schotpercentages op alle vlakken waren van amateurniveau.

     • Houden Love, Vette, Verwers, misschien Olah en de Jong. Rest is rijp voor vervanging.
      Met de beschikbare middelen een maximaal resultaat. Pijp was leeg bij een aantal spelers; je kunt ook geen heel seizoen 35-40 min. spelen, viel mij nog mee hoe lang men het heefft volgehouden.. Dus team sterken maken klinkt mij als muziek in de oren, het betekent ook hetteam breder maken.
      De Belg hoeft dus niet weg van mij; ben wel benieuwd of hij een rustiger aanvalsspel kan creëen dan dat gedraaf om tot een schot te komen. Donar geeft wat dat betreft het voorbeeld.
      Er komen veel sterke jongens vrij van college, een aantal uit de omgeving van Leiden dus dat biedt perspectieven.

     • Las net dat Vervaeck al eerder akkoord was met Cangeroes die in Mechelen (in het historische Winketkaai gaan spelen) maar als lopend of op de fiets naar je droombaan kan snap ik dat wel! Wat spelers betreft zijn er wel wat beschikbaar NL op dit moment. Williams v Zeegeren die al rond liep in de 5 Meijel met de PO s net als Jito Kok. Wie komen er dan van college ? Brandwijk en Alberts en wie verder?

  • Ik heb nog wel even gelachen hoor. Tegenover al die mooie doorpass aanvallen van Donar had ZZ er ook twee. Maar beide kwamen ze na 4 passes bij Kherazzi uit voor het eindschot.

Geef een reactie