Welkom op het ZZ Leiden gastenboek. De spelregels van dit gastenboek kan je hier vinden.
Contact opnemen kan via contact@leidengastenboek.nl.

 1. In verband met het wedstrijdschema van Donar heeft het DBL bestuur met alle clubs overleg gevoerd over een definitieve oplossing (in plaats van een voorlopige).
  Uit dit beraad is de volgende oplossing gekomen: de wedstrijd van New Heroes Den Bosch – Donar wordt definitief van 17 april verplaatst naar 28 april.
  De start van de play-offs wordt in dit geval verplaatst naar 1 mei.

  • De start is nog helemaal niet definitief verplaatst naar 1 mei. Zo lang de stand het toelaat wordt er toch gewoon op 24 maart begonnen. Dat is vooral de wens van de wat kleinere clubs die hun spelers tot 1 mei onder contract hebben staan, er vanuit gaande dat zij niet door de eerste ronde komen. Het zou zeker kunnen dat de wedstrijd New Heroes-Donar nog van belang is voor de tweede plaats, maar dan mag New Heroes geen fout maken en moeten ze volgende week in Zwolle winnen. Dan zijn de posities voor de play-offs volgend weekend bekend. Donar en New Heroes spelen dan nog wel, maar buiten de recette voor New Heroes gaat dat duel dan nergens meer om.

   • Ik bedoelde dus 24 april. Als ZZ Leiden vanavond verliest en Landstede en New Heroes winnen dit weekend, dan is ZZ Leiden vierde en kunnen zij dus 24, 26 en eventueel 28 april aan de bak voor de eerste ronde van de play-offs. Dit is officieel bevestigd door het bestuur van de DBL.

 2. Voor de wedstrijden die doordeweeks worden gespeeld is er weinig animo, de hal is dan akelig leeg en geheel geen sfeer, dit lijkt ook op de spelers zijn weerslag te hebben, wat was het gisteren weer een zaadpartij en zakken de meeste spelers toch weer door de mand, alleen Love en Marijn is daar een uitzondering op.

  • Ik denk dat met 1100, het aantal seizoenkaarthouder op de oude tribune en de “gratis” uitgedeelde kaarten op de hoofdtribune, wordt bedoeld.

   Gisteravond was er niet veel sfeer, tribunes uiteraard niet vol. Hoofdtribune bij dit soort wedstrijden is dan voor 40% leeg. En dat is triest. Straks gedurende de play offs zit het weer vol. Ons kent ons. Lekker eten en drinken en dan 3 minuten voor aanvang nog snel een plaatsje zoeken. Dat is het sponsorpubliek, een uitzondering daargelaten. Leiden heeft sponsoren nodig, laat daar geen misverstand over bestaan. Zonder sponsoren geen eredivisie basketbal meer.

   Een hal voor 3000 toeschouwers is leuk. Zit waarschijnlijk alleen vol bij interlands en bij de finale play-offs. Tegen Leeuwarden, Roterdam, Amsterdam en Weert zitten er in zo’n hal dan net ff 900 mensen. Wil je dat?

 3. Tijd voor een nieuwe ploeg. Mo, Worthy en Jesse drukken qua salaris een aardige stempel op de begroting. Ben benieuwd welke van de 3 tot de starting 5 bij Groningen zouden behoren?

  Bezoek nu al vanaf het begin van de ZZ tijd veel thuiswedstrijden en ook uitwedstrijden. Laatste 4 seizoenen is de sleet er een beetje ingetrokken. Achteraf je gelijk halen is makkelijk maar na het vertrek van Toon zag ik het al somber in. Tot nu toe, 0 prijzen en daarbij blijft het dit seizoen ook bij. Basis is natuurlijk veel te smal! Maar ook dat is bekend. Ik vind het jammer want basketbal zit nog altijd in mijn hart en Leiden blijft mijn ploeg!

  • Bijna alle contracten lopen af dacht ik en heb vernomen dat het budget volgend seizoen omlaag gaat. Mee eens dat ze dan moeten stoppen met de dure contracten van een aantal NL speler.
   Ga gewoon volgend seizoen met het max. aantal Amerikanen spelen. Waren een Cormier en Draper,die direct van College kwamen en goedkoop waren,nou zoveel slechter dan De Jong & Voorn. Was een Felder nou zoveel slechter dan Kherrazi. Zoek er nog een center bij en zorg dat Carrington Love blijft en maak daar je leider van. Vul dat aan met goedkope jonge NL spelers als een Ververs,Naigel Onuoha een bijv. Sam van Dijk. Zoek daar een coach bij die er een wel een team van kan maken en zeker 3-4 NL jonkies in de rotatie mee laat spelen.

   Kampioen ga je er niet mee worden,Donar heeft volgend seizoen nog meer te besteden, maar misschien is een finale plek dan weer een keer haalbaar….

 4. Begin jaren tachtig schreef The Cure een prachtig liedje. Met de titel17 seconds. Die seconden waren genoeg om echtscheiding aan te vragen. Terug uit Zwolle maar heel hard afgespeeld, er is niks (meer) aan te doen. De Leidse variant duurde 7 seconden. Ook maar eens een liedje over maken. We waren al aan het dansen op de tribune (alle 4). Dat kon toch niet meer mis gaan. “I feel sorry for the guys; hard work does not always pay off”. Carrington Love, Worthy, en vooral ook Mo verdedigend; het was best goed. We misten vanavond een echte schutter zoals Jordan Gregory, wat een klasbak is dat.

  • Je krijgt wat je wenst. Perfecte handleiding wedstrijd weggeven voor de jeugd. Blijkbaar heeft men maar 1 inbounce spelletje, waar een gemiddeld rayonteam er toch wel 3 a 4 kan spelen. Ging daarvoor al mis.

   Pff Kherazzi ben ik wel klaar mee hoor ondertussen en. De Jong in mindere mate. Patroon van het hele seizoen:
   het wordt spannend, Kherazzi gaat domme dingen doen en Worthy gaat forceren en balverlies leiden. Een uitstekende Love en Vette houden ons in de game,

  • Zaterdag moeten we inderdaad winnen, want anders dreigt dit seizoen als een nachtkaars uit te gaan en valt er tot de zomer weinig meer te genieten in de Schuur. Met een beetje pech nog vijf matige duels in eigen huis: twee competitiepotjes tegen Aris en Apollo (als ze weer zo slap spelen als tegen Den Helder, dan ga ik niet), een play-offduel tegen Rotterdam en vervolgens twee kansloze duels tegen Donar in de halve finale, als we Rotterdam verslaan althans…

   • Hoewel matchfixing wel ver gaat, vind ik de ‘irritatie’ in Leiden (en wellicht Zwolle?!) wel terecht! Maar goed… is dit niet iets wat bij de bond ligt? Natuurlijk ga je er niet vanuit dat Donar zich bij de laatste 4 van Europa speelt, maar de ontstane situatie is wel logisch. Hoe irritant ook. Donar op 60+ wedstrijden en moet nu, in slechts 25 dagen, 11(!) wedstrijden spelen. Zelfs 2 weekenden met back-to-backs. Natuurlijk gaan die wedstrijden laten lopen! Bewust zal het niet zijn, maar komende weken zullen de nationale potjes op 60/70% worden gespeeld èn zullen spelers (langer) op de bank gehouden worden. Dat zie je overal, ook in topcompetities en in de NBA.

    Probleem is nu alleen dat Den Bosch het geluk heeft Donar op 70% 3x te treffen. Die pakken straks 4 punten die ze tegen een fit Donar waarschijnlijk niet hadden gepakt. Leon Kersten schreef het laatst ook al terecht op zijn website; dat is voor Leiden en Zwolle erg zuur. Thuisvoordeel èn het ontlopen van Donar in de halve finale is natuurlijk best essentieel.

    Maar goed, ongetwijfeld komend seizoen minder geouwehoer in het schema! Zou wat zijn als Donar een Europese finale haalt!… moet er komende weken nog meer geschoven worden. Dan gaat het DTL team uit Groningen straks wedstrijden spelen :)

  • Je krijgt wat je wenst. Perfecte handleiding wedstrijd weggeven voor de jeugd. Blijkbaar heeft men maar 1 inbounce spelletje, waar een gemiddeld rayonteam er toch wel 3 a 4 kan spelen. Ging daarvoor al mis.

   Pff Kherazzi ben ik wel klaar mee hoor ondertussen en. De Jong in mindere mate. Patroon van het hele seizoen:
   het wordt spannend, Kherazzi gaat domme dingen doen en Worthy gaat forceren en balverlies leiden. Een uitstekende Love en Vette houden ons in de game,

Geef een reactie