Welkom op het ZZ Leiden gastenboek. De spelregels van dit gastenboek kan je hier vinden.
Contact opnemen kan via contact@leidengastenboek.nl.

  • Nou was zeker niet best. Verschil tussen Donar en de rest is wel erg groot. Mocht je in de play-offs de finale tegen Donar halen, dan bij voorbaat al een kansloze missie in een best of 7. Wel knap wat ze daar de laatste tijd hebben neergezet, terwijl de andere alleen maar in kwaliteit hebben ingeleverd.

  • Zelfs de Groningse commentator bij de livestream merkte op dat ZZ nutteloos maar het “spelletje” op de kop van de bucket speelde. Oeverloos en nutteloos gedraai wat tijd kost en niks opleverd. Beide Belgische coaches die ZZ onder handen hebben gehad hanteren dit nutteloze gedoe. Kijk nu eens naar andere teams. Daar zit een systeem in. Wanneer ik nu kijk naar Vette dan schieten de tranen in mijn ogen. Echt een goede speler. Liet bij Landstede zien een slimme baller te zijn. En nu…….Simpele pick and roll zie je niet. Dynamiek zie je niet. Vette is niet de eerste goede speler die ergens anders goed presteerde maar bij ZZ niet presteert. Food for thougt bestuur….. Nogmaals alle waardering voor de belangeloze inzet maar het technische inzicht is binnen dit bestuur beneden alle peil.

 1. Weer 100 voor ZZ. Was Amsterdam dan zo zwak? Welnee, ze schoten in eerste twee kwarten met scherp. En in het vierde kwart opnieuw. Wat opviel was de verdediging van Leiden. Er kon geen pass inside worden gegeven, de low post werd bijna niet bereikt. En ik heb welgeteld 1x iemand een Leidse verdediger zien passeren. 1x! Dat was genieten, Leiden speelde verdedigend echt als team & als het even wegviel zat onze coach er bovenop. Klasse. (Die winst. Komt dat nou ook door het bestuur? Als we verliezen wel. Lees ik hier altijd).

  Er is alleen 1 probleempje. Zeg maar een heeeel groot probleem. Het is bijna of ik ook Groningen zag spelen. Tegen Leiden dan. Ook geen doorkomen aan. Hopeloos. Die verdedigers daar staan de krant te lezen tot Leiden klaar is met hun gepruttel op de kop van de bucket. Dus: dringend gezocht: ‘een winnend gameplan’. Voor de bekerfinale. Ik wil nou wel eens een keertje WINNEN in dat ff..pardon ..mooie Groningen…Goede inzenders worden beloond (door Lennert of zo).

  • Eens met je analyse als je goed blijft verdedigen gaat je offense ook wel een keertje beter lopen, verdedigen blijft altijd basis. De kern van Groningen is langer bij elkaar en die hebben daar bovenop ook nog eens meer games tegen goede tegenstanders gespeeld. Dat korte termijn kritiek leveren op stg bestuur slaat idd nergens op, langere termijn wel, vind Ik!

   Ik vind ook dat deze periode met zoveel games in korte tijd positief is afgesloten ondanks 2 thuis nederlagen! Bekerfinale halen is toch een mooi succes en daar ligt de druk bij Donar als zij winnen is het gewoon volgens verwachting.

  • Gedeeltelijk mee eens. Groningen is 9 van de 10 keer te sterk tegen dit Leiden. Alleen als Leiden een topdag heeft en Groningen wat minder dan heeft Leiden een kans. Amster en Rotterdam zijn natuurlijk van een ander kaliber dan Groningen. Daar begin je anders tegen dan je tegen Groningen begint. Meer spanning etc. Huidig bestuur zit er nu al dik 10 jaar. Misschien is het tijd voor een ander bestuur. Een andere kijk op het basketball met leden die echt verstand van het spelletje hebben?

   Aanval begint bij de verdediging en mijn mening is dat sinds de Belgen aan het roer staan, er meer aandacht voor de aanval dan voor de verdediging is. Met als resultaat 0 prijzen.

  • Er is niks mis met een kritische blik naar het bestuur. Het moet beter! Altijd. Het samenspel was de laatste twee wedstrijden wel op orde. Gek genoeg had ik de indruk dat het spel beter werd toen de bankspelers het veld in kwamen (..). Laten we onszelf ook weer niet te snel tevreden stellen, want ondanks het feit dat de laatste twee wedstrijdjes vermakelijk waren om te kijken, waren de 5 ervoor (m.u.v. de 4e kwart tegen NH) tenenkrommend!

Geef een reactie