Welkom op het ZZ Leiden gastenboek. De spelregels van dit gastenboek kan je hier vinden.
Contact opnemen kan via contact@leidengastenboek.nl.

 1. Eens met Hookies je gaat eigenlijk zonder echte 5 spelen omdat er in de DBL toch geen super 5 te vinden is een moderne 5 zoals in de Euroleague of NBA kan ook de 4 spelen. Is kijken of komend seizoen Bleeker Oudendag en Aarts en in het noorden Pasalic en Koenis de doorslaggevende factor zullen zijn!

  • En wederom is het team niet af als het hierbij blijft. 1 powerforward en 0 centers. Kherazzi en Randamie meten 1.98m op de blote voeten en die kunnen als Vette aan de kant zit geen center verdedigen. Dat verhaal van die sterke 5’s bij andere clubs klopt wel in grote lijn, echter je kunt het ook omdraaien: vorig jaar kwamen we met de Kerst tot de conclusie dat we inside niet sterk genoeg waren. Er zijn in vergelijking met vorig jaar geen sterke centers vertrokken bij de andere clubs ( integendeel Bleeker, Musters en Koenis ( voor ons) zijn erbij gekomen) dus waarom zouden we nu met de komende Kerst een andere conclusie trekken?. Dit team is te klein om serieus voor de priijzen te gaan want Versteegh heeft dan wel de lengte maar is een pure 3.
   Jammer want sofar, was men best wel aardig bezig, dat mag ook wel eens gezegd worden. Met Worthy natuurlijk wel mazzel, maar de Randamie en Vette zie ik wel zitten. Worthy en Jessie ook samen. En niet voor de prijzen betekent natuurlijk niet dat er geen leuke potjes te zien zijn. En heel misschien kan er in februari nog een 5 bijkomen.

   • Volgens Marcel Verburg is de selectie nu rond staat op de site van het Leidsch Dagblad. Komt dus geen speler meer bij. Jammer, had er nog wel graag een goede schutter bij gehad. Misschien blijft er zo nog wat budget over om in een later stadium eventueel nog een aankoop te doen?

     • Langste speler is 206 zegt Hookies. Klopt, Floris Versteeg. Hij is geen inside-speler en, naar verwachting, ook geen speler die veel zal spelen. De Randamie & Vette zijn inderdaad spelers die beschikken over een goede ‘range’. Rebounden is inderdaad niet alleen een kwestie van lengte. Dat komt veel meer neer op inzicht (waar gaat een bal naar toe, waar moet ik gaan staan, hoe moet ik positie innemen) en sprongkracht. En vooral: werklust. Inderdaad een smalle rotatie maar je moet roeien met de riemen die jij hebt. Er zijn ploegen met een bredere rotatie maar …. hoe is jouw ploeg als TEAM? Ik verwacht dat jullie in dat opzicht een goede ploeg hebben komend seizoen.

     • Dank Emile voor de samenvatting van het antwoord van Martin ;). De 2.06m van Floris was mij bekend, alleen vermoed ik dat Floris niet heel veel minuten zal gaan maken in de belangrijke wedstrijden. Ik hoop het uiteraard van harte want hij heeft me met name het seizoen voor het laatste seizoen aangenaam verrast met zijn agressieve spel naar de basket. Ik hoop dat hij de volgende stap maakt dit jaar (net als Marijn en Rens natuurlijk). Martin, ik heb er zeker zin in en het bestuur heeft me positief verrast met de namen en de snelheid van handelen dit voorseizoen. Ik begreep uit het stukje van de voorzitter dat dit toevallig zo tot stand is gekomen… Ik verwacht snel spel en veel spektakel komend seizoen en daar is iedereen denk ik ook wel weer aan toe!! Wensen blijven er natuurlijk altijd ;). Ik had graag gezien dat de contracten met Worthy, Vette en dr Love iets langer hadden gelopen. Nu lopen er aan het einde van het seizoen 5 van de 6 “kern-spelers” uit hun contract… Maar goed, je moet iets te wensen (en wat te zeiken ;)) overhouden natuurlijk. Ik heb er in ieder geval veel zin an!

     • De langste speler is 2.06 meter. In het moderne basketbal wordt de rol van lange spelers steeds minder groot. Kijk maar eens naar de Golden State Warriors. Met Kherrazi, Vette en De Randamie heb je goede lange mannen voor de rebound. Zij springen niet het hoogste van allemaal, maar weten hoe ze hun lichaam moeten gebruiken om rebounds te pakken. Verder heb je op de kleinere posities ook goede rebounders lopen. Denk aan Worthy, maar ook aan Love. Daarnaast kunnen Vette en De Randamie ook van ver goed schieten, dus aanvallend zijn er enorm veel mogelijkheden met dit team. Ik zie wel een iso-play met Worthy vanuit de low post komen.

      Back-up pg heb je in huis. Rens en Marijn zullen weer een extra stapje voorwaarts doen. Rens heeft alleen tot kerst in het eerste gespeeld en deed dat best goed. Als hij fysiek verbeterd is, heb je aan Rens een goede back-up pg en gaat Marijn op de 2 spelen, wat meer zijn eigen positie is. Als het met deze twee jonkies in topwedstrijden nog niks wordt, kun je nog altijd schuiven en Voorn of Worthy de bal op laten brengen. Maar omdat de DBL overall iets minder is geworden, zal Vervaeck meestal wel een rotatie van negen man gaan gebruiken.

      Een extra lange man kost enorm veel pecunia en die zijn er niet. Er zijn dit jaar relatief wat duurdere spelers aangetrokken die hun waarde in de DBL al hebben bewezen of gaan bewijzen. Van mij had Draper ook best terug mogen komen. Rustige speler, maar kon de kar tegen Landstede in de play-offs ook niet vlot trekken. Zijn agent ziet hem in een paar top-10’s staan en derde in de MVP-verkiezing. Weet je wat, we vragen een salarisverdubbeling aan. Dan weet je al dat je dat niet moet doen.

 2. Voor de ouderen onder ons:

  In Bilthoven is op 66-jarige leeftijd Paul Ruysenaars overleden. Hij basketbalde in de jaren 60-70 voor Bona Stars en 27x voor Oranje.

Geef een reactie